Volkswagen Golf R: Ανανεωμένο και πανίσχυρο με 333 ίππους

Η Volkswagen βγάζει στην αγορά στο αμέσως επόμενο διάστημα το ανανεωμένο Golf R, που συνδυάζει το νέο στυλ, τη νέα τεχνολογία, αλλά έχει και επιπλέον ισχύ.


Το νέο Golf R έχει μπροστινό μέρος με ανανεωμένους προβολείς και φωτιζόμενο λογότυπο Volkswagen. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι επίσης πιο «επιθετικά» σχεδιασμένος. Συνεχίζοντας προς τα πίσω, υπάρχουν ματ καθρέφτες σε απόχρωση χρωμίου, σπορ πλαϊνές ποδιές και ζάντες 18 ή 19 ιντσών. Θυμίζουμε πως υπάρχουν και οι νέες ζάντες 19 ιντσών Warmenau. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι το βάρος τους, καθώς η VW υπογραμμίζει πως μειώθηκε κατά 20% και πλέον κάθε ζάντα Warmenau ζυγίσει μόλις 8 κιλά. Από κει και πέρα, στο πίσω μέρος τα φώτα είναι επίσης ανασχεδιασμένα.

Η VW εκτός από τις ζάντες Warmenau προσφέρει και έξτρα επιλογέε, όπως η εξάτμιση τιτανίου Akrapovič, οι προβολείς IQ.LIGHT LED matrix και τα νέα πίσω δυναμικά φώτα 3D LED. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να πάρουν ένα Golf R Black Edition, το οποίο έχει φιμέ προβολείς, σκούρα λογότυπα και μια ποικιλία μαύρων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τροχών, των δαγκανών των φρένων και των απολήξεων της εξάτμισης. Η Black Edition συνοδεύεται επίσης στάνταρ με το πακέτο Performance.

Στο εσωτερικό το Golf R διαθέτει ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9 ιντσών.  Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10,2 ιντσών και διαθέτει ενδείξεις «G-meter» και «GPS lap timer» για μοντέλα εξοπλισμένα με το πακέτο Performance. Παρών είναι και ο φωνητικός βοηθός IDA, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Το Golf R είναι εξοπλισμένο και με σπορ καθίσματα και επένδυση από τεχνητές ίνες άνθρακα. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μπλε πινελιές, πεντάλ αλουμινίου και σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 30 χρωμάτων.


Η ισχύς παρέχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί για να προσφέρει 333 άλογα και 420 Nm ροπής. Δηλαδή 13 περισσότερα άλογα σε σχέση με πριν. Ο κινητήρας συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION με τεχνολογία torque vectoring. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε  4,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, την ώρα που αυξάνεται στα 270 χλμ./ώρα με το πακέτο Performance.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *