Toyota, Mazda και Subaru ετοιμάζονται να κατασκευάσουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης με υδρογόνο, βιοκαύσιμα και συνθετικά καύσιμα

Toyota, Mazda και Subaru δεν έχουν ρίξει το βάρος αποκλειστικά και μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.


Toyota, Mazda και Subaru ανακοίνωσαν πως ξεκινάνε να ετοιμάζουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης με σκοπό η ανάπτυξή τους να γίνει γρήγορα και με μικρό κόστος για την καθεμιά.

Αντί πάντως, να κατασκευάσουν από κοινού ένα μοτέρ, κάθε εταιρεία θα έχει το δικό της προσωπικό πρότζεκτ ανάλογα με τις ανάγκες της. Η Toyota θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη νέων τετρακύλινδρων μοτέρ, η Mazda με wankel κινητήρων και η Subaru με τους εμβληματικούς boxer. Στο σύνολό τους, τα μοτέρ θα μπορούν να λειτουργήσουν με διάφορα μη ρυπογόνα καύσιμα όπως: υδρογόνο, βιοκαύσιμα και συνθετικά καύσιμα.

Η Toyota, η Mazda και η Subaru δήλωσαν ότι τα καινούρια τους θερμικά μοντέλα θα είναι πιο αεροδυναμικά, ώστε να είναι πιο αποδοτικά.

Ένας άλλος κοινός στόχος που έχουν οι τρεις μάρκες είναι να συνδυάσουν ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες με τα επόμενης γενιάς μοτέρ εσωτερικής καύσης που θα κατασκευάσουν.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *