Toyota GR Yaris: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου της Toyota με τα 280 άλογα στην Ελλάδα


Κυκλοφορεί στην αγορά της Ελλάδας το ανανεωμένοToyota GR Yaris, των 280 ίππων.


Το ανανεωμένο Toyota GR Yaris αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, έχοντας  κάτω από το καπό του τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων. Ωστόσο, κατά την ανανέωση η Toyota του έδωσε μεγαλύτερη ισχύ, καθώς πλέον έρχεται στην Ευρώπη με 280 άλογα και 390 Nm ροπής, αντί για 261 άλογα και 360 Nm ροπής, που ίσχυε στο προ ανανέωσης μοντέλο.

Το 6άρι μηχανικό κιβώτιο παραμένει ως βασικό, αλλά πλέον υπάρχει και το νέο αυτόματο οκτώ σχέσεων. Ο λόγος για το κιβώτιο DAT (Direct Automatic Transmission), το οποίο ανέπτυξε πρόσφατα η μάρκα. Μάλιστα, η Toyota κάνει την έκπληξη πηγαίνοντας κόντρα στα σημεία των καιρών, δημιουργώντας ένα σύστημα μονού συμπλέκτη και όχι διπλού. Τα αυτοκίνητα που θα εξοπλιστούν με το DAT κιβώτιο, θα διαθέτουν paddles αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι.

Εξωτερικά, οι σχεδιαστές προχώρησαν σε μικρές αλλαγές στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα, κυρίως. Από την άλλη, στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων είναι νέος, πλήρως ψηφιακός, με διαγώνιο 12,3 ιντσών και έχει δύο είδη διάταξης, κανονική και σπορ. Στο αυτόματο μοντέλο, περιλαμβάνονται ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού κιβωτίου και μια οπτική προειδοποίηση, πέραν της ηχητικής, που ενημερώνει τον οδηγό όταν οι στροφές του κινητήρα είναι πολύ υψηλές για να κατεβάσει ταχύτητα.

Οι τιμές

Το φρεσκαρισμένο Toyota GR Yaris, εξοπλισμένο με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων προσφέρεται στην Ελλάδα από 66.670 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων θα πρέπει να ανέβουν στις 70.310 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *