Toyota EPU: Το νέο ηλεκτρικό pickup 


Σε όχημα παραγωγής παραπέμπρει το πρωτότυπο EPU της TOYOTA. Το μεσαίου μεγέθους pickup, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και πέντε επιβάτες, προσφέροντας σταθερότητα και άνεση στην οδήγηση.


Τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου EPU δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς μαθαίνουμε μόνο ότι θα είναι ηλεκτρικό.  Περνάμε τώρα στο εσωτερικό του νέου EPU όπου εφαρμόζεται μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Ειδική μνεία αξίζει στο ιδιαίτερο τετραγωνισμένο τιμόνι με ελλειπτικό πάνω τμήμα, το οποίο έχει λογική μοτοσυκλέτας, καθώς ενσωματώνει χειριστήρια για το γκάζι και το φρένο. Έτσι στο δάπεδο δεν υπάρχουν πεντάλ, απελευθερώνοντας χώρο για τα πόδια του οδηγού.

Ψηλότερα από το ύψος του τιμονιού υπάρχει μια οθόνη για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και δίπλα, λίγο πιο μπροστά τοποθετημένη μια μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων. Σημειώνεται ότι αυτή η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία κάνει πιο διαισθητική την οδήγηση, και πιο εύκολη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας στα κάτω άκρα. Το νέο τιμόνι, ονόματι “NEO Steer”, εκτός από το νέο EPU θα τοποθετηθεί επίσης στο νέο πρωτότυπο Toyota Land Cruiser Se.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *