Tesla Y: Το ηλεκτρικό best-seller μοντέλο της Ευρώπης


Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη στο πρώτο τρίμηνο του 2023 με το model Y να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato Dyamics που αφορούν σε 27 ευρωπαϊκές αγορές, το Tesla Model Y ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες νέες ταξινομήσεις τον Μάρτιο και συνολικά το best-seller μοντέλο για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.


Ωστόσο, η επιτυχία του Model Y βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το Model 3, το οποίο σημείωσε λιγότερες εγγραφές και μείωση των πωλήσεων κατά 42% τον Μάρτιο και κατά 40% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Συνολικά τον Μάρτιο, ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 26% φτάνοντας στις 1.414.815 μονάδες και κατά 17% το πρώτο τρίμηνο και τις 3.220.806 μονάδες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τη συσσώρευση παραγγελιών από προηγούμενους μήνες που δεν μπορούσαν να παραδοθούν λόγω έλλειψης εξαρτημάτων.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέγραψαν συνολικό μερίδιο 13,4% για το πρώτο τρίμηνο, επίδοση που είναι η υψηλότερη από ποτέ για το πρώτο τέταρτο του έτους.Ο όγκος των ταξινομήσεων της Tesla ανήλθε συνολικά στο 28% επί των συνολικών στην κατηγορία τον Μάρτιο και στο 22% για το πρώτο τρίμηνο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *