Τέλος εποχής για το θρυλικό hypercar – Πωλήθηκαν και οι 500 μονάδες

Η Bugatti ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι η παραγωγή της Chiron έλαβε τέλος! Έπειτα από οκτώ χρόνια στο αυτοκινητικό στερέωμα, οι 500 μονάδες που είχε προαναγγείλει ως παραγωγή η γαλλική φίρμα ολοκληρώθηκαν, με το τελευταίο «κομμάτι» να φέρει την ονομασία «L’Ultime» (σημαίνει απόλυτο στα γαλλικά).


Τελευταία… και μοναδική

Η τελευταία Bugatti Chiron είναι προδιαγραφών Super Sport και διαθέτει πλήθος εξατομικευμένων επιλογών τόσο στην εξωτερική της εμφάνιση όσο και στην καμπίνα της.

Την αποστολή έφερε εις πέρας η ομάδα της Bugatti που καταπιάνεται αποκλειστικά με τις custom παραγγελίες των βαθύπλουτων πελατών της φίρμας. Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι ουσιαστικά μια μίξη του γαλλικού Racing Blue και του Atlantic Blue, που σημάδεψε με την απόχρωσή του τα μοντέλα της Bugatti, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα. Επίσης, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος υπάρχουν χειρόγραφα μέρη και το χαρακτηριστικό #500 στην πίσω αεροτομή.

Ο πρόεδρος της Bugatti, Christophe Piochon, τόνισε ότι «η Chiron αποτύπωσε στο μέγιστο βαθμό την κληρονομιά της εταιρείας μας και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας αλλά και στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας».


Θυμίζουμε, πως η Chiron Super Sport, έκρυβε κάτω από το εντυπωσιακό της περιτύλιγμα τον θρυλικό πλέον 8λιτρο W16 κινητήρα της εταιρείας με τους 1.600 ίππους και τα 1.600 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 7.000 rpm.


Η Chiron Super Sport χρειαζόταν μόλις 5,8΄΄ για τα πρώτα 0-200 km/h, ενώ επιτάχυνε έως τα 300 km/h σε 12,1’’! Η δε τελική ταχύτητα του μοντέλου περιορίζονταν ηλεκτρονικά στα 440 km/h.

Πλέον η Bugatti ρίχνει το βάρος της στην παραγωγή των W16 Mistral και Bolide, με τα δυο αυτά μοντέλα, να είναι ήδη sold out…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *