Opel Corsa: Για πρώτη φορά με υβριδικό σύστημα κίνησης 48V

Το νέο Opel Corsa από την πρώτη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε κέρδισε τις εντυπώσεις. Η νέα γενιά -πλέον- φέρει το χαρακτηριστικό Opel Vizor και έχει υβριδικό χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τεχνολογία 48V.


Το σύστημα διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που φορτίζεται αυτόματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης και νέους υπερτροφοδοτούμενους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2 lt, απόδοσης 74 kW/100 ίππους και 100 kW/136 ίππους που έχουν εξελιχθεί ειδικά για την υβριδική έκδοση. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο, ηλεκτροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW/28 ίππων.

Η υβριδική τεχνολογία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά περίπου 18%. Το Corsa Hybrid κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες στην πόλη, προσφέροντας παράλληλα υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης. Χάρη στη συμπαγή σχεδίαση του υβριδικού συστήματος, δεν θυσιάζεται πολύτιμος χώρος από το εσωτερικό, ενώ δεν απαιτείται φόρτιση από εξωτερική πηγή, όπως πρίζα ή σταθμό φόρτισης.Το νέο Corsa Hybrid 74 kW/100 ίππων με την τεχνολογία 48V μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 1 λίτρο καυσίμου ανά 100 χλμ (περίπου 18%) και να μειώσει επίσης τις εκπομπές CO2. Το ίδιο ισχύει και για το Corsa Hybrid GS με απόδοση 100 kW/136 ίππων.

Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση και κατά την εκκίνηση από στάση. Συμβάλλει επίσης στη ροπή, ιδίως στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, γεγονός που ωφελεί τη δυναμική οδήγηση και τη μείωση των εκπομπών CO2. Σε χαμηλές ταχύτητες, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για έως και ένα χιλιόμετρο ή έως και το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης εντός πόλης, χάρη στη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας. Κατά την επιβράδυνση, ο βενζινοκινητήρας σταματά και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας 48V του υβριδικού συστήματος. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο, ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση ανά πάσα στιγμή με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τέλος, ανάλογα με τις οδηγικές του προτιμήσεις, ο οδηγός του Corsa Hybrid μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ των τριών λειτουργιών Eco, Normal και Sport. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *