Hyundai: Παρουσίασε το Inster, το νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της Hyundai

Η Hyundai έκανε τα αποκαλυπτήρια του Inster, το νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε έτσι ένα ακόμα SUV στην γκάμα της, παρουσιάζοντας ουσιαστικά την ηλεκτρική έκδοση του Casper.


Το Inster θα έρθει και στις ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας ισχύ έως 115 ίππους, μήκος κάτω από τέσσερα μέτρα και καμπίνα με αυξημένο το τεχνολογικό υπόβαθρο.

Το νέο Hyundai Inster έχει μήκος 3.825 χλστ., πλάτος 1.610 χλστ., ύψος 2.580 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ. Σε σχέση με το Casper, το Inster είναι 230 χλστ. μακρύτερο, ενώ διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 180 χλστ.

Εξωτερικά, δανείζεται πολλά από τη σχεδίαση του Casper με κυκλικά φωτιστικά σώματα μπροστά, pixel φωτιστικά σώματα πίσω, φουσκωμένα φτερά με πλαστική προστασία και επιλογή τροχών 15 ή 17 ιντσών. Έχει επίσης ράγες οροφής.

Εσωτερικά, το Hyundai Inster θα διαθέτει δύο οθόνες 10,25 ιντσών, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές του Casper. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού θα μπορούν να προστεθούν επιπλέον εξτρά, όπως ατμοσφαιρικό φωτισμό LED 64 χρωμάτων, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ηλιοροφή και άλλα. Φυσικά πολλά θα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας (ADAS).


Στο χώρο αποσκευών, η στάνταρ χωρητικότητα ξεκινά από τα 280 λίτρα και σε περίπτωση που τα πίσω συρόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα πάρουν την κατάλληλη θέση, τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 351 λίτρα.


Δυο επιλογές σε κινητήρες

Το Hyundai Inster θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές κινητήρων, Standard και Long Range. Το βασικό μοντέλο θα λαμβάνει ισχύ από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 97 ίππων και 147 Nm ροπής, που θα αντλεί ενέργεια από μπαταρία 42 kWh. Η αυτονομία του θα είναι περίπου στα 300 χιλιόμετρα.  Η έκδοση Long Range τροφοδοτείται από έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 115 αλόγων. Η μπαταρία σε αυτή την περίπτωση είναι 49 kWh και η αυτονομία που προσφέρει φτάνει τα 355 χιλιόμετρα.

Το Hyundai Inster έρχεται και με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 120 kW DC, που του επιτρέπει να γεμίζει από το 10% στο 80% της μπαταρίας σε 30 λεπτά. Η Hyundai αναφέρει επίσης ότι από πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW, η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει 4 ώρες για το Standard και 4 ώρες και 35 λεπτά για το Long Range μοντέλο. Επιπλέον, η λειτουργία V2L επιτρέπει στο Inster να προσφέρει την ενέργεια του σε άλλες συσκευές, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και εξοπλισμό κατασκήνωσης.

Το νέο Hyundai Inster θα κυκλοφορήσει στην Κορέα αυτό το καλοκαίρι, μετά το ντεμπούτο του στο Busan International Mobility Show 2024. Θα ακολουθήσει σταδιακά το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *