Fiat: Έδωσε κι άλλα στοιχεία για το Grande Panda – Με 113 ίππους και έξυπνο καλώδιο φόρτισης


Η Fiat αποκάλυψε κι άλλες λεπτομέρειες για το νέο Grande Panda σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Μετά την αποκάλυψη των εικόνων, η ιταλική μάρκα αποκάλυψε το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα εξοπλίζει την ηλεκτρική έκδοση, γνωστοποίησε τις διαστάσεις του, ενώ μας παρουσίασε και το εσωτερικό του!

Το νέο Grande Panda χρησιμοποιεί νέα πλατφόρμα επάνω στην οποία θα βασιστεί μια ολόκληρη οικογένεια νέων Fiat και η ανάπτυξή της θα ολοκληρωθεί το 2027. Το μοντέλο έχει μήκος 3,99 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα, διαστάσεις που το τοποθετούν στην κατηγορία των μικρών.

Η καμπίνα του νέου Grande Panda μπορεί να  χωρέσει έως πέντε ενήλικες, ενώ εκεί υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών και infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, στοιχεία που ανεβάζουν το τεχνολογικό υπόβαθρο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν 361 λίτρα για τις αποσκευές, καθώς και 13 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα.

Το Grande Panda θα είναι διαθέσιμο με ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εκ των οποίων το δεύτερο θα διαθέτει μπαταρία 44 kWh και κινητήρα ισχύος 113 ίππων. Η αυτονομία του θα είναι στα 320 χλμ. σε μικτό πεδίο οδήγησης, σύμφωνα με τη μάρκα. Η Fiat δεν ανέφερε τίποτα για την ήπια υβριδική επιλογή. θυμίζουμε όμως πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ήπια υβριδική έκδοση 48βολτ θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo-βενζινοκινητήρας 1.2 λτρ. PureTech συνδυαστικά με το 6τάχυτο e-DCS6 κιβώτιο, που ενσωματώνει ηλεκτρικό μοτέρ.


Η Fiat υποστηρίζει πως το Grande Panda θα έρθει όντας εξοπλισμένο με έξυπνες και πρακτικές ιδέες. Μία από αυτές είναι το ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης της ηλεκτρικής έκδοσης. Το εν λόγω καλώδιο υποστηρίζει φόρτιση με έως και 7 kW στο εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ καθότι βρίσκεται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεν επηρεάζει το χώρο αποσκευών. Χάρη δε στη σπιράλ αρχιτεκτονική του, το καλώδιο μαζεύεται μόνο του κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ απλή και εύκολη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *