Fiat: Αποκάλυψε το νέο Grande Panda – Θα βγαίνει ως ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό


Η Fiat έκανε τα αποκαλυπτήρια  του Fiat Grande Panda, που έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την τρέχουσα έκδοση του Panda, το οποίο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί τουλάχιστον έως το 2027 μέσω του Pandina.


Το νέο Fiat Grande Panda, είναι πολύ μεγαλύτερο από το τρέχον μοντέλο. Έχει μήκος 3,99 μέτρα και  κατατάσσεται στην κατηγορία των μικρών.

Στις πρώτες επίσημες εικόνες που κυκλοφόρησε η Fiat, βλέπουμε πως το Grande Panda αγκαλιάζει μία διαφορετική σχεδίαση από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με πολλές κάθετες γραμμές. Διαφορετικά είναι και τα φωτιστικά σώματα, τα οποία υιοθετούν το μοτίβο των pixel.

Οι ζάντες έχουν μέγεθος 17 ιντσών, ενώ ακριβώς από πάνω τους, η πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών κάνει το Grande Panda να φαίνεται πιο στιβαρό, όπως και οι ράγες οροφής. Η ονομασία της μάρκας εμφανίζεται χαραγμένη με μεγάλα γράμματα στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το Grande Panda βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis και πρωτοείδαμε μέσω του νέου Citroen C3.


Θα πωλείται ως ήπια υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ήπια υβριδική έκδοση 48βολτ θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo-βενζινοκινητήρας 1.2 λτρ. PureTech συνδυαστικά με το 6τάχυτο e-DCS6 κιβώτιο, που ενσωματώνει ηλεκτρικό μοτέρ.

Το  100% ηλεκτρικό, Grande Panda, θα υιοθετήσει την ονομασία Grande Panda Ε. Θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων που θα αντλεί ενέργεια από μπαταρία λιθίου 44 kWh για αυτονομία 320 χιλιόμετρα. Τ

ο ηλεκτρικό Grande Panda Ε θα είναι διαθέσιμο εξαρχής, αλλά στη συνέχεια θα αποκτήσει και μία ακόμα έκδοση, που θα βρεθεί στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας. Αυτή θα έχει ισχύ περίπου 80 ίππους, μπαταρία περίπου 30-35 kWh και αυτονομία περί τα 200 χιλιόμετρα.

Το πλήρες ντεμπούτο του προγραμματίζεται για τις 11 Ιουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *