BYD ETH8: Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της εταιρείας με δυνατότητες πολλαπλών χρήσεων – Κατάλληλο και για logistics αλλά και για απορριμματοφόρο


Η BYD παρουσίασε το νέο της «ευέλικτο« ηλεκτρικό της φορτηγό ETH8 που έχει δυνατότητες πολλαπλών χρήσεων.


Το BYD ETH8 χάρη στο πλαίσιο πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει, είναι κατάλληλο τόσο για τις ανάγκες επιχειρήσεων logistics όσο και για απορριμματοφόρο, δεδομένου πως μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα σε διαφορετικές απαιτήσεις μεταφοράς.

Το μοντέλο είνβι διαθέσιμο σε δυο μήκη αμαξώματος, από 7.930 – 10.270mm και με αντίστοιχο μεταξόνιο από 4.500 – 5.700mm, το 19 τόνων (μεικτού βάρους) αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό έχει ωφέλιμο φορτίο 10,95 τόνους στην πρώτη περίπτωση και 10,75 τόνους στη δεύτερη.

Έχει απόδοση 245 αλόγων και 450Nm μέγιστη ροπή, Διαθέτει μια ευρύχωρη καμπίνα, με πολλαπλές επιλογές σε αποθηκευτικούς χώρους, ενώ παρέχει τη δυνατότητα και για ύπνο στα μακρινά ταξίδια.

Επιπλέον, στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται ένα ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών, καθώς και μια μεγάλη οθόνη αφής 10,1 ιντσών.


Αυτονομία 250 χλμ, και πάει από το 20%-80% μέσα σε δυο ώρες

Όσον αφορά στην αυτονομία του το BYD ETH8 μπορεί να καλύψει μέχρι 250 χλμ, με μια μόνο φόρτιση, ενώ πραγματοποιεί το 20%-80% μέσα σε ένα δίωρο, απόρροια της χωρητικότητας των 255kWh στην μπαταρία του.

Η μπαταρία φωσφορικού σιδήρου που χρησιμοποιεί η BYD προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και σταθερότητας σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ αποτελεί και μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Παράλληλα, η επαναστατική πλατφόρμα eTruck ενσωματώνει έναν καινοτόμο ελεγκτή 5 σε 1, που επεκτείνεται στον άξονα e-Axle, συνδυάζοντας τον άξονα με ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων & την μπαταρία και αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση κατά περισσότερο από 90% στο σύστημα κίνησης, χάρη και στο πρόσθετο πλεονέκτημα της αναγεννητικής πέδησης.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα BYD eTruck περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα ελέγχου αμαξώματος και μια οθόνη αφής Smart Pad που παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *