Ανατρεπτική κεραία για το αυτοκίνητο 

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται, όταν πριν από χρόνια, σηκώναμε με το χέρι την κεραία στο αυτοκίνητο, η οποία μάλιστα επεκτείνονταν αρκετά εκατοστά.


Συνήθως βρίσκονταν τοποθετημένη στη μπροστινή κολόνα του παρμπρίζ, στο άκρο της οροφής ή στο πίσω φτερό. Πλέον οι περισσότερες κεραίες στα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μικρότερο και κομψότερο σχήμα, το οποίο αποκαλείται «πτερύγιο καρχαρία». Στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2024) στο Λας Βέγκας (9-12 Ιανουαρίου) η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τη νέα διάφανη κεραία αυτοκινήτου.

Ο τεχνολογικός «γίγαντας» από την Κορέα δημιούργησε ένα διάφανο φιλμ, το οποίο αντικαθιστά την παραδοσιακή κεραία, ενώ θα τοποθετείται διακριτικά πάνω ή μέσα στο παρμπρίζ, αλλά και στην ηλιοροφή. Διαθέτει περισσότερες από 80 κατοχυρωμένες, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, καινοτομίες της LG, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιαστικής ικανότητας να κάνει την κεραία διαφανή και τη διαφανή τεχνολογία ηλεκτροδίων.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η διάφανη κεραία αυτοκινήτου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία κατασκευής γυαλιών Saint-Gobain Sekurit που είναι παγκόσμιος προμηθευτής για πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα ταιριάζει με διάφορους τύπους παρμπρίζ και οχημάτων.

Τα οφέλη όμως δεν περιορίζονται σε αισθητικό επίπεδο, καθώς η εν λόγω κεραία υπόσχεται βελτιωμένη υποστήριξη για το δίκτυο 5G, το GNSS (Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης) και το Wi-Fi.


Η συνδεσιμότητα θα είναι ζωτικής σημασίας για τα οχήματα στο άμεσο μέλλον, με το λογισμικό τους να καθορίζει τα πάντα, ειδικά όσο εξελίσσεται η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση. Αυτός ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας απαιτεί τηλεπικοινωνιακά περιβάλλοντα αιχμής, ικανά για ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και σε προσωπικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *