Ανανεωμένη ουσιαστικά είναι η νέα BMW σειρά 1


Ιδιαίτερα ανανεωμένη είναι η νέα BMW σειρά 1, καθώς παρουσιάζει δυναμική σχεδίαση, πλήρως αναθεωρημένη γκάμα συστημάτων κίνησης και εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου, ενώ οι κινητήρες διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt. Η νέα γενιά θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ BMW στη Λειψία, με το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 mm φτάνοντας στα 4.361 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 mm, και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm στα 1.459 mm.

Το μπροστινό μέρος καταδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα της, ενώ η φαρδιά γρίλια με την έντονη προς τα εμπρός κλίση υιοθετεί μια πρωτοποριακή δομή με κάθετες και διαγώνιες μπάρες. Οι στάνταρ προβολείς LED διαθέτουν εντυπωσιακά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Η πλαϊνή όψη χαρακτηρίζεται από το δυναμικό σφηνοειδές της σχήμα και τις επίπεδες γυάλινες επιφάνειες που στενεύουν προς τα πίσω. Μια μεγάλη αεροτομή οροφής και οι πλευρικοί εκτροπείς αέρα τονίζουν την επιμήκη σιλουέτα του μοντέλου. Οι κάθετοι ανακλαστήρες και ένα μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη ενισχύουν στην εμφάνιση του πίσω μέρους.

Οι κινητήρες ανήκουν στην τελευταία γενιά αρθρωτών μηχανικών συνόλων του γκρουπ. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 120 και ο τετρακύλινδρος diesel της νέας BMW 120d συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, η οποία ενισχύει τόσο την αποδοτικότητα όσο και την άμεση παροχή ισχύος. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Με μέγιστη ισχύ 125 kW/170 ίππους το σύστημα κίνησης της νέας BMW 120 προσφέρει επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η νέα BMW 120d αποδίδει ισχύ 120 kW/163 ίππους και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η BMW 118d, η οποία επίσης χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 110 kW/150 ίππους και ολοκληρώνει την ίδια επιτάχυνση σε 8,3 δευτερόλεπτα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *