Alfa Romeo: Τέλος εποχής για την θρυλική θέση των πινακίδων της – Από το πλάι θα μπαίνουν πλέον στη μέση – Γιατί αλλάζει αυτό


Τέλος εποχής για μια παράδοση της  Alfa Romeo που κρατούσε  από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50.
Ο λόγος για την θέση των πινακίδων των μοντέλων της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Η Alfa Romeo τοποθετούσε πάντα τις πινακίδες στο πλάι του μπροστινού μέρους. Πλέον αυτό αλλάζει και οι πινακίδες θα τοποθετούνται στο κέντρο της μάσκας.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo , συμπεριλαμβανομένων των Giulia και Stelvio επόμενης γενιάς, θα τερματίσουν μια μακρά παράδοση της εταιρείας, με offset πινακίδες κυκλοφορίας, λόγω των νέων κανονισμών για την ασφάλεια των πεζών.

Από την Giulietta Spider του 1955, η Alfa Romeo, θέλοντας να αναδείξει την εμβληματική μάσκα scudetto, έτσι ώστε να δείχνει… απεριόριστη, συνήθιζε να τοποθετεί τις πινακίδες κυκλοφορίες στα πλαϊνά του εμπρόσθιου τμήματος των μοντέλων της.

Ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo, εξήγησε: «Δεν μπορούμε να βάλουμε πλέον την πινακίδα στο πλάι λόγω των κανονισμών έγκρισης για την ασφάλεια των πεζών. Αυτό θα μας επιτρέψει πάντως, να έχουμε συμμετρία ούτως ή άλλως, οπότε είμαι χαρούμενος. Είμαι ένας από τους τύπους που τους αρέσει το… πιάτο στη μέση».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *