«Μετωπική» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την μελέτη με τις ΜΕΘ!

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θοδωρή Λύτρα, η οποία βασίστηκε στα στοιχεία διασωληνωμένων ασθενών covid στη χώρα, από τον Σεπτέμβρη του 2020 έως τον Μάιο του 2021 και αποτυπώνει ότι η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας μεταξύ των διασωληνωμένων.


Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να κυριαρχήσει και τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. 
Η κυβέρνηση καλείται από όλα τα κόμματα να δώσει απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επετέθη με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να φέρει στα δικά του μέτρα μία επιστημονική μελέτη, “με τρόπο χυδαίο και ευτελή, αποκρύπτοντας συνειδητά ότι μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και ότι την τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πανδημία, υπήρχαν μέρες που είχαμε μέχρι και 90 αναμονές ημερησίως”.

Ωστόσο η αντιπολίτευση αναμένεται να κρατήσει υψηλούς τόνους για το θέμα, ζητώντας απαντήσεις επί της ουσίας όσων καταγράφει η μελέτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *