Δήμος Αθηναίων: Μουσικές βραδιές στη ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου

Η Αθήνα αποχαιρετά τον Ιούνιο με Μουσική! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του και μας καλεί να περάσουμε δροσερές μουσικές βραδιές στην φιλόξενη ταράτσα του με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, τις τελευταίες βραδιές του πρώτου καλοκαιρινού μήνα.


Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84, ετοίμασε και παρουσιάζει μια σειρά ραδιοφωνικών συναυλιών, με τραγούδια και μελωδίες, με μπάντες, τροβαδούρους και ειδικά μουσικά αφιερώματα σε ένα πραγματικά απρόσμενο και πανέμορφο σημείο της πόλης.

Οι συναυλίες είναι ανοιχτές για το κοινό και όσοι επιθυμούν, μπορούν να τις παρακολουθήσουν ζωντανά, με ελεύθερη είσοδο. Αρκεί να συντονιστούν στους 98,3 FM και στα social media του σταθμού για να κερδίσουν προσκλήσεις.

Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, λυρικοί αλλά και σύγχρονοι, τραγουδοποιοί και τροβαδούροι θα μας χαρίσουν αξέχαστες βραδιές, πλαισιωμένοι από τους παραγωγούς του σταθμού οι οποίοι θα παίζουν μουσική πριν τις συναυλίες: Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης, Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Απόστολος Ρίζος με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ο Βαγγέλης Γερμανός και οι Polkar.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών


Τρίτη 27 Ιουνίου: “Τα δειλινά του κόσμου”


Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης αφηγούνται, ο καθένας με τον τρόπο του, τα λυρικά τους παραμύθια με στίχους και μουσική. Την ώρα του δειλινού, με θέα την Ακρόπολη, οι ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου θα συνομιλήσουν με τη δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που, εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις.

Τετάρτη 28 Ιουνίου: «Με φάρο το φεγγάρι»

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος επιλέγουν να τραγουδήσουν αυτά που αγάπησαν περισσότερο από το σύνολο των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου. Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια και ο ξεχωριστός τραγουδοποιός πιστεύουν βαθιά πως η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αλλά και οι στίχοι που επέλεξε να μελοποιήσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, αποτελούν ουσιαστική κατάθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού του έργου.

Μαέστρος και ενορχηστρωτής: ο πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης – Μπάσο: Θοδωρής Κοέλης – Φλάουτο: Κωνσταντίνος Μακαρίτης


Πέμπτη 29 Ιουνίου: «Το soundtrack της ζωής μας»

Ο Βαγγέλης Γερμανός, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια του που έγιναν το soundtrack της ζωής μας τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και νέες εκπλήξεις από τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «Πέτρα που κυλάει». Μαζί του, επί σκηνής, θα βρίσκονται 3 εκπληκτικοί μουσικοί και η Σάσσα Παπαλάμπρου στο πιάνο και στη φωνή.

Μπάσο: Απόστολος Καλτσάς – Τύμπανα: Νίκος Σκομόπουλος – Σαξόφωνο/Φλάουτο: Θόδωρος Πιστόλας – Ηχολήπτης: Κώστας Κυριακίδης

Παρασκευή 30 Ιουνίου: «Polkar…μέχρι τελικής πτώσης!»

Οι αεικίνητοι Polkar, δηλαδή η μπάντα του Γιώργου Παπαγεωργίου, κλείνουν τη σειρά των συναυλιών στην Ταράτσα του Δημαρχείου με ένα αστραφτερό πανηγύρι γεμάτο τρομπέτες, γιουκαλίλι και βαλκανικούς ήχους.

Φωνή, ukulele: Γιώργος Παπαγεωργίου – Κιθάρα, φωνή: Γιάννης Κυρατσός – Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης – Τρομπόνι: Μιχάλης Καρανίκος – Μπάσο: Χρήστος Παππάς – Τύμπανα: Λάζαρος Πλιάμπας – Ηχολήπτης: Σωτήρης Παπάκος

Συντονισμός-Επιμέλεια City Hall Sessions: Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Οδυσσέας Ιωάννου, Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Διοργάνωση: Αθήνα 9, 84, στο πλαίσιο του “Culture Is Athens”

Πληροφορίες Συναυλιών: Δημαρχιακό Μέγαρο Αθήνας: Αθηνάς 63, 10552 Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:00

Προσκλήσεις στους συνδέσμους https://www.facebook.com/athina9.84fm και https://www.instagram.com/athina984/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *