Νέοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών: «Έρχεται η σειρά σας»


Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν και δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.


Η οργάνωση είχε στο στόχαστρο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους (ηγετικά στελέχη, εισπράκτορες κ.λπ.), και εκβίαζαν επιχειρηματίες προκειμένου να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση, να αποφεύγουν τους ελέγχους και να σβήνουν τις παραβάσεις.

Έχουν συλληφθεί συνολικά 14 άτομα που είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα. Μέχρι στιγμής στο κύκλωμα εμπλέκονται ένας δημοτικός αστυνόμος τμηματάρχης, δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Σε μια από τις δεκάδες συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μια γυναίκα, φερόμενο διευθυντικό στέλεχος, η οποία επικοινωνεί με τους επιχειρηματίες. Όπως φαίνεται από τη στιχομυθία που ακολουθεί, τις περισσότερες φορές επιχειρεί να φοβίσει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους κλιμακίων του δήμου, ενώ φέρεται να είναι και αυτή που κλείνει τις «συμφωνίες» για τα χρηματικά ποσά.

Διευθυντικό στέλεχος: «Και χίλια διακόσια πενήντα είκοσι εννιά του μηνός, έτσι; Τη Δευτέρα πάλι».


Επιχειρηματίας: «Ρε γ..ώ τα λεφτά μου γ..ώ».

Διευθυντικό στέλεχος: «Εσύ μου ‘δωσες ημερομηνίες, εγώ σου ‘πα πες μου και τις έγραψα».

Επιχειρηματίας: «Αυτές τις μ…ς κάνω».

Διευθυντικό στέλεχος: «Ε, δεν θα μπορούσες να το αποφύγεις άλλο. Γιατί αν έμαθες χθες σηκώσανε την Ειρήνης (σ.σ. οδός)».

Επιχειρηματίας: «Ρε συ το είδα κατέβαινα την Καραγιώργη».

Διευθυντικό στέλεχος: «Έτσι μπράβο».

Επιχειρηματίας: «Τι κάνανε εκεί πέρα ρε, τα σήκωσαν όλα;»

Διευθυντικό στέλεχος: «Έρχεται η σειρά σας, γι’ αυτό το λέω».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βάλει στο… κόλπο και άλλα μέλη της οικογένειας της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αδελφός της παραλάμβανε τα ποσά από τους χρηματισμούς, ενώ η… μητέρα της έκρυβε τα χρήματα στο σπίτι της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *