ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Εξετάζεται η κατάθεση Πόθεν Έσχες ως προϋπόθεση για υποψήφιους προέδρους


Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα κριτήρια συμμετοχής των υποψηφίων προέδρων να βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων.


Ειδικότερα, η διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και η εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση, στις 24 Νοεμβρίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει τη θέσπιση κομματικών κριτηρίων και κριτηρίων διαφάνειας στις εσωκομματικές εκλογές, με κυριότερο το σενάριο απαίτησης της κατάθεσης δήλωσης Πόθεν Έσχες στο κόμμα ως προϋπόθεση για τους νέους υποψήφιους προέδρους.

Από την άλλη, ως προς τα κομματικά κριτήρια, εξετάζεται:

  • 50 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (από 30) και
  • αρκετές υπογραφές μελών και στελεχών του κόμματος.

Τέλος, στα κριτήρια διαφάνειας προστίθενται:


  • η απαίτηση της προσκόμισης λευκού ποινικού μητρώου, αλλά και
  • η διερεύνηση για τυχόν οφειλές προς το στενό και ευρύτερο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα καζάνι που βράζει θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαρκείς αψιμαχίες ανάμεσα σε όσους πρωτοστάτησαν στο να εκπέσει ως Στέφανος Κασελάκης και τους υποστηρικτές του τέως προέδρου. Στελέχη από την πλευρά των 100, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, θέτουν ευθέως θέμα διαγραφής για τον Στέφανο Κασσελάκη, την οποία βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζει επιβεβλημένη.

«Ο Στέφανος Κασελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Πολλά στελέχη έχουν υποστηρίξει την ίδια άποψη. Ακριβώς διότι παραβιάζει διαρκώς το καταστατικό του κόμματος» δήλωσε σχετικά η κα Νοτοπούλου.

Η εκ νέου υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ εκτός κούρσας για την αρχηγία τέθηκε με δήλωσή του, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *