ΑΧΕΠΑ: Κατ’ οίκον νοσηλεία για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας


Τη δυνατότητα κατ’ οίκον θεραπείας θα έχουν πλέον οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας χάρις στην πρωτοβουλία της Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ». Οι ασθενείς, εφόσον πληρούν κάποια κριτήρια, θα μπορούν να λαμβάνουν τη θεραπεία τους στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται προς το Νοσοκομείο.


Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Γρηγοριάδης, Δ/ντής Β΄Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, “η εξατομικευμένη φροντίδα υγείας είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις και είναι πλέον προσβάσιμη σε περισσότερους ασθενείς.” “Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η χρόνια νόσος της νεότητας”, τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, προσθέτοντας ότι έτσι οι ασθενείς θα νιώθουν ότι δεν διακόπτεται η ροή της ζωής τους και θα ζουν μία, κατά το δυνατόν, κανονική ζωή.

Τα οφέλη της κατ’ οίκον θεραπείας που για την ώρα εφαρμόζεται πιλοτικά και αφορά τέσσερις ασθενείς τον μήνα, είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διαχείριση των χρόνιων συμπτωμάτων, η μείωση των εξόδων μετακίνησης, η διατήρηση ανεξαρτησίας του ασθενούς, η μείωση των μετακινήσεων για ασθενείς με κινητικά προβλήματα, καθώς και η αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που ενδέχεται να προκαλέσουν κοινοί χώροι υγειονομικής περίθαλψης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *