Άδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό για παράνομες συνταγογραφήσεις – Έγραφε φάρμακα στη μητέρα του και τα πωλούσε


Από τα μέσα Νοεμβρίου, όπως έχει προαναγγελθεί, θα ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτη στον ΣΚΑΪ.


Το υπουργείο Υγείας θα έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πάνω από 4 μήνες μέχρι έναν χρόνο, εξήγησε στη συνέχεια, για να κλείνεται το ραντεβού της επέμβασης.

«Είναι το μεγάλο μου σχέδιο για να κερδίσω το ένα από τα δύο μεγάλα στοιχήματα που έχω βάλει για το ΕΣΥ, να μειώσω τον χρόνο αναμονής στα χειρουργεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, υπολογίζεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία αφορούν 37.500 επεμβάσεις.

Για την απεργία νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ ο υπουργός Υγείας είπε: «Όλα αυτά που ζητούν, μισθολογικές αυξήσεις και προσλήψεις, η κυβέρνηση ήδη τα κάνει» δήλωσε ο υπουργός.


Όσον αφορά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «σήμερα το ΕΣΥ λειτουργεί καλύτερα από ποτέ, για παράδειγμα τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν πια ράντζα».

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως με ενδελεχείς ελέγχους μέσω ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ έχουν πιαστεί στη «φάκα» 100 περιπτώσεις διαφορετικών γιατρών.

«Έχουμε ήδη αποστείλει τα πρώτα σημειώματα για απολογίες, τις πρώτες περιπτώσεις σε οικονομικό εισαγγελέα και οικονομική αστυνομία, καθώς θα υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις, ενώ έχουμε κάνει και τους πρώτους καταλογισμούς», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός αποκάλυψε πως καταλογίστηκαν από τον ΕΟΠΥΥ σε έναν μόνο γιατρό για έναν μόνο μήνα 800.000 ευρώ. Όπως δήλωσε, ο γιατρός αυτός έγραφε ασταμάτητα φάρμακα, χιλιάδες σκευάσματα, τα εκτελούσε στο ίδιο φαρμακείο και τα έγραφε στη μητέρα του. «Παίρνει το σκεύασμα και το πουλάει», είπε.

«Θα βγάλουμε πολλά λαβράκια», επεσήμανε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *