Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Ολονύχτια μάχη με την φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.


Η φωτιά καίει αυτή την ώρα πευκοδάσος και η όποια υγρασία από τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν πλέον, έχει εξατμιστεί λόγω του θερμικού φορτίου. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ενώ έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Η φωτιά έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Εύβοιας και στην ουσία καταστρέφει το μοναδικό κομμάτι πευκοδάσους που είχε μείνει ανέγγιχτο και από τις προηγούμενες καταστροφές που έχει βιώσει το νησί πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομαντος και 52 οχήματα.

Από αέρος νωρίτερα επιχείρησαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα.


Στην Εύβοια μεταβαίνει μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, αρχικά στην περιοχή του Πισσώνα. Λόγω των δυνατών ανέμων απέκτησε γρήγορα δυναμική. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα η φωτιά και όλο το ενιαίο πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Αφράτι, με την πυροσβστική να δίνει μάχη για να σταματήσει η πορεία της.

Μέχρι τώρα δεν έχουν επηρεαστεί σπίτια, ωστόσο υπάρχουν λίγα καμένα ποιμνιοστάσια.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *