ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Έως τον Δεκέμβριο οι εκλογές, τι θα κάνει ο Κασσελάκης


Εν μέσω «τρικυμίας» συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, στις 16:00 το απόγευμα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Η σημερινή συνάντηση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το μέλλον του κόμματος, καθώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας και θα αποκαλύψει τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και άλλων πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημόσια για το μέλλον του, ενώ το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν διεξαχθεί οι εκλογές.

Προς το παρόν, ο κ. Κασσελάκης παραμένει απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας την εξέλιξη των εσωκομματικών διαδικασιών και τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή νέου προέδρου. Αν οι εκλογές για την προεδρία καθυστερήσουν περισσότερο από τρεις μήνες, είναι πιθανό η ένταση γύρω από την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή να υποχωρήσει, και η οργή των υποστηρικτών του να καταλαγιάσει.

Πάντως, το πρώτο βήμα για την εκλογή νέου προέδρου θα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, όπου θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.


Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις και ήταν η πρώτη που αμφισβήτησε τις πολιτικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο προηγούμενο συνέδριο, τόνισε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για μια συντεταγμένη και ενωτική πορεία προς την ανασυγκρότησή του και αναμένεται να ριχτεί στην εκλογική μάχη.

Επίσης, τις τελευταίες ώρες έχει φουντώσει και πάλι η φημολογία περί υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου.

ΠΑράλληλα, ερωτηματικό υπάρχει για το εάν ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος περιμένει να δει ποιοι και πόσοι θα τον στηρίξουν.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης θα είναι υποψήφιοι, ενώ παρών δηλώνει και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *