Σάλος στην Κύπρο: Αποκαλυπτικό βίντεο με μοναχούς να γεμίζουν μύρο τον σταυρό που έκανε «θαύματα»

Βίντεο ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου, το οποίο «καίει» τον ηγούμενο και στο οποίο φαίνονται δύο μοναχοί να τοποθετούν «μύρο» από μεγάλο παγούρι στον σταυρό, δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης».


Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, οι μοναχοί φαίνεται να παρασκεύαζαν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα».

Μάλιστα ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ συζητούν για τη διαδικασία, ενώ στην αρχή του βίντεο ακούγεται η φράση: «Έλα πιάστο μύρο και γύρε μέσα να κολυμπήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για την εν λόγω Μονή, συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο., οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», το οπτικοακουστικό υλικό διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ ο οποίος υποστήριξε ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *