Η Κακοκαιρία «Avgi» δείχνει τα «δόντια» της – Χιονίζει στα Βόρεια της Αττικής – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου λόγω χιονόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Avgi» ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες ώρες θα επιδεινωθούν τα φαινόμενα σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.


Η Αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Αττική μάλιστα, έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Ιεράς Μονής Κλειστών και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών, στα όρια των νομών Αττικής και Βοιωτίας.

Tηλεκπαίδευση αποφασίστηκε για τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία για τις ίδιες περιφερειακές ενότητες, καθώς και σε δήμους της Αττικής.

Προληπτικά μέτρα και κλειστά σχολεία


Συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία έγινε εκτίμηση του κινδύνου για την εξελισσόμενη κακοκαιρία.


Αποφασίστηκε:

*Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων από τις 20:00 μμ της Δευτέρας έως τις 10:00 πμ της Τετάρτης στην Εθνική Οδό από Μάλγαρα μέχρι Αθήνα.

*Τηλεεκπαίδευση & Τηλεεργασία σε Εύβοια, Βοιωτία και στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης και Μαραθώνος.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τα σχολεία:


«Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, από 20.00 σήμερα (29/01/2024) έως 10.00 ώρα της Τετάρτης (31/01/2024) απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Κορύφωση της ψυχρής εισβολής την Τρίτη

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Ν. Ζιακοπούλου, η ψυχρή εισβολή κορυφώνεται απόψε και αύριο Τρίτη, με βοριάδες που θα μπουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας θα βρεθούν περιοχές όπως η Μαγνησία, Βοιωτία, Φθιώτιδα. Εκεί, είναι πιθανό να χιονίσει και μέσα στις πόλεις, δηλαδή στο Βόλο, στη Λαμία, στη Λειβαδιά.

Τοπικές χιονοπτώσεις και σε ανατολική Πελοπόννησο, ενώ τα πιο «βίαια» φαινόμενα θα εμφανιστούν κυρίως σε Εύβοια και Κρήτη.

Στην Αττική θα βιώσουμε μια έντονα χειμωνιάτικη μέρα την Τρίτη, με τους βοριάδες να φτάνουν τα 8 μποφόρ και φυσικά θα έχει κρύο, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 7 βαθμούς στο κέντρο και στα νότια και ακόμα πιο χαμηλά στα βόρεια. Τρεις με τέσσερις βαθμούς θα έχουμε το μεσημέρι, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί, 0 – 1 βαθμό.

Χιόνι θα πέσει κυρίως από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω, κυρίως από την Κηφισιά και βορειότερα. Πιο έντονη χιονόστρωση θα έχουμε σε βορειότερα μέρη, σε Βίλια, Καπανδρίτι, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *