Καιρός: Συννεφιά και σκόνη συγκράτησαν τη ζέστη, 38αρια από αύριο – Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά


Αύξηση της θερμοκρασίας την Τρίτη και την Τετάρτη «βλέπει» ο Θοδωρής Κολυδάς τις επόμενες μέρες, παρόλο που σήμερα η συννεφιά και η σκόνη κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τον υδράργυρο.


«Η συννεφιά και η σκόνη ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε αρκετές περιοχές» έγραψε ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του στο X (π. Twitter). Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, την άνοδο της θερμοκρασίας δεν τη γλιτώνουμε τις επόμενες ημέρες.

«Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς την Πέμπτη 34 με 36°C και την Παρασκευή 32 με 34°C, με επικράτηση βοριάδων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο», προσθέτει.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Τρίτη και την Τετάρτη

Αύριο γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα βορειοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 37 με 38 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *