Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ σε ηλικία 77 ετών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ, ο οποίος συνολικά έγραψε 34 βιβλία, με πιο γνωστό την «Τριλογία της Νέας Υόρκης».


Σύμφωνα με την συνάδελφο του Τζάκι Λάιντεν, ο Όστερ πέθανε την Τρίτη λόγω των επιπλοκών από τον καρκίνο του πνεύμονα από τον οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια.

Ο Όστερ γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το 1947 και σύμφνα με τον ίδιο η συγγραφική του ζωή ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, όταν δεν μπόρεσε να πάρει αυτόγραφο από τον παίχτη του μπέιζμπολ, Willie Mays, επειδή ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του είχαν μαζί τους μολύβι στον αγώνα.

Από τότε, έπαιρνε παντού μαζί του ένα μολύβι. «Αν υπάρχει ένα μολύβι στην τσέπη σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια μέρα να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε», έγραψε σε δοκίμιό του το 1995.

Υπήρξε μέλος της Αµερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.


Ο Όστερ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μετά το τέλος των σπουδών του, και αφού μπάρκαρε για κάποιο χρονικό διάστημα με ένα δεξαμενόπλοιο, πήγε στη Γαλλία, όπου αφοσιώθηκε στη μελέτη σύγχρονων Γάλλων ποιητών. Όλο αυτό το διάστημα έγραφε κυρίως ποιήματα, που όμως δεν κατάφερε να δημοσιεύσει. Το 1974 επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και πιάνει δουλειά σ’ έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο, ως υπεύθυνος των μεταφράσεων από τα γαλλικά. Αυτή την εποχή δημοσιεύει ορισμένα από τα ποιήματά του και μεταφράσεις Γάλλων συγγραφέων, όπως των Στεφάν Μαλαρμέ και Τζόζεφ Ζουμπέρ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *