Peugeot: Στηρίζει τις έρευνες στους ωκεανούς


Επίσημος χορηγός του προγράμματος υποβρύχιας εξερεύνησης των ωκεανών Under The Pole, για την προστασία των οικοσυστημάτων, γίνεται η Peugeot.


Συνδυάζει καινοτόμες αποστολές σε όλο τον κόσμο, επιστημονική έρευνα και ευαισθητοποίηση, για να συμβάλει στην καλύτερη γνώση και διατήρηση των ωκεανών.

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε από τους Γκισλέν Μπαρντού και Εμμανουέλ Περιέ-Μπαρντού το 2008, στο Κονκαρνό  της Γαλλίας. Μαζί με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία , συμμερίζεται τη φιλοδοξία να θέσει την επιστημονική γνώση στην υπηρεσία της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος κατ’ επέκταση.

Προκειμένου να συμβάλει στη δραστηριότητα του Under The Pole, με συγκεκριμένο τρόπο, η Peugeot θα της παράσχει δύο οχήματα Boxer που μπορούν να μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκτέλεση των διαφόρων αποστολών του προγράμματος.

Ειδικότερα, οι αποστολές σε όλο τον κόσμο  επικεντρώνονται επιστημονικά στην εξερεύνηση ιδιαίτερα σε πολικές ή απομονωμένες περιοχές, στο πρόγραμμα Deeplife  που εξερευνά τα θαλάσσια ζωικά δάση της μεσοφωτικής ζώνης (βάθους 30 έως 200 μέτρων) και τον βασικό τους ρόλο στη λειτουργία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και τη διατήρηση των ωκεανών , με βάση την πεποίθηση ότι η γνώση αποκτά το πλήρες νόημά της μόνο εάν μοιράζεται.


Και η  Peugeot, στην ίδια φιλοσοφία, καινοτομεί συνεχώς για να προσφέρει καθαρή, προσβάσιμη και βιώσιμη κινητικότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, με παγκόσμιο και φιλόδοξο στόχο: Carbon Net Zero έως το 2038.

Υπερβαίνει κατά πολύ τον συνολικό εξηλεκτρισμό των μοντέλων της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων με, ειδικότερα, την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών,
  • Την ενέργεια που χρησιμοποιείται, μειώνοντας τις βιομηχανικές ανάγκες και ικανοποιώντας ολοένα και περισσότερο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
  • Την καθιέρωση μιας κυκλικής οικονομίας υλικών και αγαθών, από τον σχεδιασμό των προϊόντων έως το τέλος της ζωής τους, υιοθετώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την προσέγγιση «4R»: Επισκευή, Ανακατασκευή, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Peugeot με το Under The Pole, τα μέλη της ομάδας παρέλαβαν τα δύο Boxer τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη μεταφορά του εξοπλισμού τους στις επερχόμενες αποστολές. Το πρώτο θα χρησιμοποιηθεί για τη ρυμούλκηση του σκάφους κατάδυσης και τη μεταφορά του πληθώρας εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τις διάφορες αποστολές του προγράμματος.

Το δεύτερο όχημα θα χρησιμοποιηθεί για να ρυμουλκήσει το εκπαιδευτικό τροχόσπιτο σε όλη τη Γαλλία για τις ενέργειές του για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και του ευρύτερου κοινού

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *