Χιλιανός διαιτητής εξομολογήθηκε πως δεν απέβαλε τον Μέσι με αντάλλαγμα τη φανέλα του


Δεκαεπτά χρόνια μετά τη διαιτησία του στον ημιτελικό του Copa America 2007 μεταξύ Αργεντινής και Μεξικού, ο πρώην διεθνής Χιλιανός διαιτητής Κάρλος Τσάντια παραδέχτηκε ότι …έσωσε τον Λιονέλ Μέσι από μια δίκαιη αποβολή στις καθυστερήσεις, επιτρέποντάς του να  αγωνιστεί στον τελικό με αντάλλαγμα τη φανέλα του.


Ήταν 12 Ιουλίου 2007 στη «Ciudad Guayana» της Βενεζουέλας, την επομένη μετά την πρόκριση της Βραζιλίας στον τελικό της διοργάνωσης, όταν η Αργεντινή αγωνιζόταν με το Μεξικό στον δεύτερο ημιτελικό.
Η Αργεντινή κέρδισε χωρίς δυσκολία με 3-0. Ανάμεσα στους σκόρερ και  20χρονος-τότε-Λιονέλ Μέσι, με το Νο. 18 στην πλάτη, πέτυχε το δεύτερο γκολ (61ο λεπτό) μετά από κίτρινη κάρτα (50ο λεπτό).

«Ο Μέσι είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα και έδωσα τρία λεπτά επιπλέον χρόνο», θυμάται ο 59χρονος  πρώην Χιλιανός διαιτητής  σε συνέντευξή του στο ESPN.
«Η Αργεντινή προηγείτο 3-0 και ο Μέσι ήρθε από το πουθενά για να πάρει μια μπάλα και την άγγιξε με το χέρι του. Αλλά η δράση γινόταν στη μεσαία γραμμή. Δεν υπήρχε περίπτωση να έχει το Μεξικό ευκαιρία για γκολ. Δεν τον παρατήρησα γιατί έμειναν 2’30  και δεν ήθελα να τον εμποδίσω να παίξει στον τελικό» πρόσθεσε και συνέχισε αποκαλύπτοντας το είπε στον Λιονέλ Μέσι:
«Αυτό το φάουλ αξίζει μια κίτρινη κάρτα, αλλά θα σου κοστίσει τη φανέλα σου», του είπε.
Και τι έκανε ο Αργεντινός; «Μου την άφησε στα αποδυτήρια μου», παραδέχεται σήμερα ο πρώην διεθνής διαιτητής, ο οποίος παραδέχτηκε επίσης ότι έχασε κάθε πιθανότητα να διαιτητεύσει τον τελικό του Copa America Βραζιλίας-Αργεντινής, τελικό που κέρδισε (3-0) η Βραζιλία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *