Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή, αλλά και για την μακροχρόνια σχέση του με την Έφη Μουρίκη.
«Η παρότρυνση ήρθε από τον φίλο μου τον Μάρκο Τάγαρη. Αυτός ο παραγωγός ήρθε μία μέρα και μου λέει “αυτό θα κάνεις”. Είχε μεγάλο δίκιο. Τον σέβομαι και τον αγαπώ πολύ γιατί έχει μία λαϊκή σοφία που την λατρεύω. Και η Έφη με παρότρυνε και μου έλεγε να το κάνεις γιατί είσαι δραματικός ηθοποιός. Εγώ δεν το πίστευα αυτό. Η μοντέρνα κωμωδία πατά στην τραγική μας υπόσταση», δήλωσε αρχικά ο αγαπημένος ηθοποιός και συνέχισε:
Μέσα από την κωμωδία όμως είχα “γυμναστεί” για το δράμα και μέσα από το δράμα τώρα θα “γυμναστώ” για την κωμωδία αργότερα. Είμαι τρισευτυχισμένος και το περιβάλλον που ζω είναι εξαιρετικό. Είναι οι συνθήκες που με γεμίζουν γενικά».
«Σπίτι μου προσπαθώ να ξεκουράζομαι περισσότερο. “Σαπίζω” στην καρέκλα. Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε. Οι δημιουργικοί άνθρωποι δεν σταματούν να σκέφτονται. Στα 36 χρόνια που είμαστε μαζί με την Έφη σίγουρα έχουμε βαρεθεί. Της είχα πει κάποια στιγμή “το βλέπεις το διαζύγιο ε; Έρχεται”. Πιστεύω πως αυτά είναι θεμιτά και αφετηρία για να αρχίσεις από την αρχή και να δεις τι κουράζει τον άλλον για να το αλλάξεις. Πρέπει τα ζευγάρια να κάνουν restart», ανέφερε σε άλλο σημείο.
«Είμαι πολιτικό ον και έχω στάση ζωής. Δεν πηγαίνω με τη μόδα. Εγώ είχα το πολιτικά ορθό πάντα στη ζωή μου. Έτσι γεννήθηκε το “Straight Story”. Ήμασταν στο Σύνταγμα και περνούσε ένας gay και τον κορόιδευαν χυδαία κάποιοι straight και είπαμε με την Έφη “τώρα αυτό γιατί γίνεται;”. Και είπαμε με την Έφη… αν ήταν διαφορετικά;», σχολίασε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αναφορικά με την πολιτική ορθότητα.
«Σήμερα, βέβαια, δεν υπάρχει καπιταλισμός και αυτό το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος. Τώρα προσπαθούν να εφεύρουν ένα νέο σύστημα, αλλά όλα τα πολιτικά συστήματα δεν είναι ανθρωποκεντρικά, καθώς η πολιτική είναι κυρίως οικονομική», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα πάντα πλέον έχουν αποκτήσει μια τιμή. Ωστόσο, πιστεύω ότι ό,τι υπολογίζεται σε χρήμα δεν έχει αξία. Έχω βρεθεί στο παρελθόν σε μια σειρά και ρώτησα γιατί δεν…».