Κάτια Δανδουλάκη: H εξομολόγηση για την απώλεια του Μάριου Πλωρίτη – «Κόντεψα να χάσω την ψυχή μου – Έπαθα κατάθλιψη – Με χάπια και σύμβουλο αυτογνωσίας, έκανα 5-6 χρόνια για να πάρω τα πάνω μου»


Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για διάφορες στιγμές της ζωής και της κεριέρας της στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» καικ συγκλόνισε όταν αποκάλυψε τον Γολγοθά που ανέβηκε για να κατορθώσει να σταθεί στα πόδια της μετά τη απώλεια του αγαπημένου της συζύγου Μάριου Πλωρίτη.


«Το καμαρίνι είναι το σπίτι μου γιατί περνάω περισσότερες ώρες στο θέατρο από ότι στο σπίτι μου. κατά την διάρκεια της καριέρας μου έκανα τηλεόραση μετά πήγαινα στο θέατρο, δεν με έβλεπε το σπίτι μου», είπε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη.

«Ήθελα να νιώθω σπίτι μου. Εγώ θέλω μια αγκαλιά για να δημιουργήσω το οτιδήποτε. Δεν μπορώ τίποτα ψυχρό. Στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις μου δεν θέλω να είναι τίποτα ψυχρό, είμαι άνθρωπος της αγκαλιάς και της αφής. Φοβάμαι οτι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε την προσωπική επαφή γιατί θα έχει αντικατασταθεί με μία μηχανή», τόνισε.

Η Κάτια Δανδουλάκη ρωτήθηκε αν έχει κάποια ιεροτελεστία πριν ανέβει στην σκηνή και τόνισε: «Δεν θα έλεγα την λέξη ιεροτελεστία, ούτε παραξενιά. Θα έλεγα την απόλυτη ησυχία. Θεlώ να μου λένε άλλα πράγματα πριν βγω στην σκηνή. Συγκέντρωση, μουσική, ησυχία. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένη ό, τι θέλω να πω», αποκάλυψε.

Η Κάτια Δανδουλάκη συνέχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών της και έφτασε στα παιδικά χρόνια της, ενώ μίλησε για την πρώτη της επαφή με το θέατρο.


«Είναι μια γλυκιά μελαγχολία να βλέπω το παρελθόν μου, γιατί όλα αυτά τα υπέροχα και ευλογημένα χρόνια έφυγαν. Τώρα η μόνη ελπίδα είναι τα καινούρια να έχουν περισσότερες χάρες και λιγότερες λύπες. Ήμουν ένα παιδί που μεγάλωσε μόνο του, μοναχοπαίδι, δεν ενοχλούσα ποτέ. Είχα μάθει να είμαι καλά με τον εαυτό μου.

Με βοήθησε αυτό, η μητέρα μου είχε κλίση στο θέατρο αλλά τότε θεωρείτο πρόστυχο επάγγελμα το να είσαι ηθοποιός, και δεν την άφησαν να βγει ποτέ στο θέατρο. Μικρή κατάλαβα ότι έχω κλίση σε αυτό, εφόσον με έπαιρνε η μητέρα μου στο θέατρο. Όταν έπρεπε να επιλέξω τι θα κάνω τόλμησα να πω ότι θα είμαι στο θεατρικό της τάξης μας.

Εκεί πήρα το μεγάλο ρίσκο να αρθρώσω θεατρικό λόγο. Από τότε εξομολογήθηκα ότι θα δώσω στο πανεπιστήμιο – ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, και πέρασα στη Νομική – αλλά πέρασα στην σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Εκεί ξεκαθάρισα στους γονείς μου ότι το ενδιαφέρον μου είναι στο Θέατρο. Ο πατέρας μου έκλαψε πικρά αλλά με έβαλε να ορκιστώ ότι αν δεν πάω καλά στο θέατρο να το αφήσω γρήγορα. Ήταν σωστό αυτό γιατί μπορεί να αγαπάμε το θέατρο αλλά να μην κάνουμε για το θέατρο. Ήταν ο πρώτος που ερχόταν μαζί μου στο θέατρο», υπογράμμισε.

Για τον Μάριο Πλωρίτη: «Ο Μάριος ήταν πια στην μεγάλη του δημιουργική στιγμή, ήταν δάσκαλος μου στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης. Ένιωσα ότι θα σφραγίσει την ζωή μου με αόριστο τρόπο αυτός ο άνθρωπος. Κόντεψα να χάσω την ψυχή μου όταν “έφυγε”. Έπαθα κατάθλιψη και υπερκόπωση. Είμαι άνθρωπος της χαράς και δεν μου άρεσε αυτό. Αρά κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν κανονικό. Πήγα στον γιατρό, και με χάπια και με σύμβουλο αυτογνωσίας, έκανα 5-6 χρόνια για να πάρω τα πάνω μου. Δούλευα όμως σε αυτή την διάρκεια. Τώρα το αντιμετωπίζω με χαμόγελο. Πλέον μου έρχονται εικόνες μόνο χαράς. Πάντα όπου πηγαίναμε ήμασταν χέρι χέρι. Μου μένουν τα όνειρά μας. Το μόνο αρνητικό που μου μένει από τον Μάριο Πλωρίτη ήταν η αρρώστια στο τέλος».

Για τους συνεργάτες της ανέφερε: «Είναι μια υγιής συνθήκη στην ζωή μου η σχέση μου με τους συνεργάτες μου. Ήθελα να δημιουργήσω μια μεγάλη αγκαλιά. Μου φωνάζουν ότι με αγαπούν, αυτό είναι “η περιουσία μου”».

«Την κωμωδία “δεν την έχω στα χέρια μου”, δεν την υποστηρίζω. Δείλιασα. Έρεπε να πείσω τους άλλους ότι είμαι ξεκαρδιστική σε έναν ρόλο σε κωμωδία. Θα ήθελα να κάνω αλλά θεωρώ πολύ δύσκολη την κωμωδία. Την λατρεύω, θα ήθελα να κάνω επιθεώρηση», σημείωσε η σπουδαία ηθοποιός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *