Δέσποινα Βανδή: «Θα ήταν προσβολή να τραγουδήσω με φόντο αφίσα του Κεμάλ, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρo»


Η Δέσποινα Βανδή προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με το θέμα που προκλήθηκε έπειτα από την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης.


Η δημοφιλής τραγουδίστρια υπερασπίστηκε την κίνησή της, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτελούσε προσβολή το να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση, η οποία θα έφερε την εικόνα του Κεμάλ.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουλίου, η Δέσποινα Βανδή δήλωσε: «Θέλω να σας δηλώσω ότι θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφισας σημαίας του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο».

Σε δήλωση που παραχώρησε στο Open χθες, Πέμπτη 18 Ιουλίου, η Δέσποινα Βανδή ανέφερε σχετικά: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αιτιολογώντας την απόφασή της, καθώς, όπως είπε, δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση, κάτι με το οποίο δεν ήταν σύμφωνη.


Πιο συγκεκριμένα, είχε αναρτηθεί στον χώρο της εκδήλωσης και συγκεκριμένα πάνω στη σκηνή, μια γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όταν από την πλευρά της καλλιτέχνιδας ζητήθηκε η αφίσα του Ατατούρκ να κατέβει και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, οι διοργανωτές αρνήθηκαν, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της δημάρχου της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί.

Η ακύρωση της συναυλίας προκάλεσε τις αντιδράσεις από τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία βρήκαν αφορμή για να ασκήσουν σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η φιλοκυβερνητική  Χουριέτ αναφέρει ότι «στην Ελλάδα επικρατεί ένα εθνικιστικό συναίσθημα και όσοι δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτό δέχονται λιντσάρισμα», όπως αναφέρεται στην ΕΡΤ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *