Τραγωδία στη Μαγιόρκα: Κατέρρευσε κλαμπ-εστιατόριο – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους


Τραγικό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όταν κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μπαρ-εστιατόριο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και 27 να τραυματιστούν.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 20:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) στο κτίριο όπου στεγαζόταν το «Medusa Beach Club» στο τουριστικό θέρετρο Πλάγια ντε Πάλμα.

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία που απεγκλώβισαν τραυματίες από τα ερείπια, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άνθρωποι χόρευαν στη βεράντα του εστιατορίου όταν έπεσε στο πάτωμα από κάτω, ενώ κατέρρευσε και η οροφή του κτιρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαθέσει «όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό».


«Παρακολουθώ στενά τις συνέπειες της τρομερής κατάρρευσης που σημειώθηκε στην παραλία της Πάλμα», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ στο X.

«Θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του θανόντων και την ευχή μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», είπε.

Η Μαγιόρκα είναι μια από τα Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, οι οποίες αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τα νησιά το 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *