Πάρνηθα: Ανθρωποκυνηγητό για τους 7 δράστες της επίθεσης σε εθελοντές – Οι σοκαριστικές μαρτυρίες, «τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών»


Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι από ομάδα επτά ατόμων στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.


Για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο.

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σφακιανόπουλος.

Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης που τραυματίστηκε σοβαρότερα.


«Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποιοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο τρίτος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι, Μιχάλης Λαπάρδας.

Τι συνέβη στην Πάρνηθα τα ξημερώματα του Σαββάτου

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο μια ομάδα τεσσάρων εθελοντών πήγε στην δυτική Πάρνηθα για να καθαρίσουν την περιοχή από σκουπίδια. Το βράδυ δύο από αυτούς βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην Κρύα Πηγή και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν.

Περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα 7 ατόμων έφτασε στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και άρχισε να ενοχλεί τους δύο εθελοντές. Τους ρωτούσαν τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί και για ποιο λόγο βρίσκονται στην Πάρνηθα.

Τα θύματα απάντησαν ότι δεν ασχολούνται με ομάδες και είναι εθελοντές που καθαρίζουν την Πάρνηθα και τους έδειξαν τις σακούλες με τα σκουπίδια. Οι δράστες απάντησαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και έφυγαν.

Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα επέστρεψαν, ενώ ένας από αυτούς είπε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε comeback».

Άρχισαν να τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Ο ένας από τα θύματα πρόλαβε να φύγει και ενημέρωσε τους άλλους δύο εθελοντές. Οι δράστες της επίθεσης στην Πάρνηθα κατάφεραν μαχαιριές σε 3 σημεία στο άλλο θύμα, ενώ του είχαν σπάσει και τη μύτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *