ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απόψε στις 20:00 – Ο Κασσελάκης ξανά υποψήφιος για πρόεδρος


Εκτάκτως συνεδριάζει απόψε στις 20:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από αίτημα της πλειοψηφίας του οργάνου για το θέμα Κασσελάκη.


Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πλειοψηφία ζήτησε την σύγκλιση του οργάνου σήμερα το βράδυ, προκειμένου να συζητηθεί η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να δηλώσει «παρών» στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη.

Η συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *