Η πρώτη εκτίμηση ιατροδικαστή για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ – Συντετριμμένη η σύζυγος του: «Είναι συγκλονιστικό ότι έχασα τον Μάικλ»


Τραγική ήταν η κατάληξη των ερευνών για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, καθώς ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σύμη, βρέθηκε σήμερα νεκρός.


Η σορός του Βρετανού παρουσιαστή εντοπίστηκε σε βράχια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας το πρωί της Κυριακής, πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του, από κάποια πλάνα που είχε τραβήξει εικονολήπτης της ΕΡΤ και στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής που έφτασε από τη Ρόδο, σε πρώτη φάση αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη και η ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ενώ ούτε μπορεί να απαντήσει σχετικά με το σενάριο, αν έπεσε από τα βράχια.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

«Είναι συγκλονιστικό ότι έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπερό σύζυγό μου»

Σε μια συγκινητική, πρώτη δήλωση προχώρησε η σύζυγος του  Βρετανού παρουσιαστή του BBC Κλαιρ Μόσλεϊ, κατά την οποία φαίνεται συντετριμμένη από τον εντοπισμό της σορού του συζύγου της.

«Δεν ξέρω ακριβώς από πού να αρχίσω. Είναι συγκλονιστικό που έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου. Είχαμε μια απίστευτα τυχερή ζωή μαζί. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η οικογένειά μου και εγώ παρηγορηθήκαμε πάρα πολύ από την έκρηξη αγάπης από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι σαφές ότι ο Μάικλ σήμαινε πάρα πολλά για πολλούς από εσάς.

Μας παρηγορεί το γεγονός ότι παραλίγο να τα καταφέρει. Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε εκεί όπου δεν μπορούσε να τον δει εύκολα η ομάδα έρευνας.

Ο Μάικλ ήταν ένας περιπετειώδης άνθρωπος, είναι μέρος αυτού που τον έκανε τόσο ξεχωριστό. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους εξαιρετικούς ανθρώπους στη Σύμη που εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους στο νησί, που δεν είχαν καν ακούσει για τον Μάικλ, δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να τους ζητηθεί. Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες στον Τύπο που μας αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό.

Αισθάνομαι τόσο τυχερή που έχω τα παιδιά μας και τους καταπληκτικούς μου φίλους. Πάνω απ’ όλα, νιώθω τόσο τυχερή που είχα αυτή τη ζωή με τον Μάικλ».

«Σας ευχαριστώ όλους», κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *