Βόλος: Καθάρισε από τα νεκρά ψάρια ο Παγασητικός στο 100% – Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης


Περισυνελέγησαν στο 100% τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό.


Ειδικότερα, στο τελικό στάδιο διαχείρισης της οικολογικής κρίσης που προκλήθηκε στον Παγασητικό από τη μαζική θνησιμότητα των ψαριών βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 270 τόνους νεκρών ψαριών και καθαρίζοντας τις ακτές σχεδόν πλήρως.

Ωστόσο, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι η επιβάρυνση του νερού είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ μετά από την αποκατάσταση των παραλιών, θα αποφασιστεί και αν θα μπορούν να είναι προσβάσιμες από κολυμβητές.

Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εξέδωσε πριν λίγες μέρες οδηγία για απαγόρευση κολύμβησης στην περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς, η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.


Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλότητά των υδάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *