Το πλοίο Super Express διέσωσε ναυαγό που πάλευε με τα κύματα σε μικρή σωστική λέμβο ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο – Επέβαινε σε ταχύπλοο που βυθίστηκε


Με μια δραματική επιχείρηση ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου Super Express έσωσαν ναυαγό που πάλευε με τα κύματα μέσα σε μια μικρή φουσκωτή λέμβο μετά την βύθιση του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαινε.


Η επιχείρηση διάσωσης του ναυαγού έγινε στο στενό ανάμεσα σε Μύκονο και Τήνο το απόγευμα της Δευτέρας (8.7.2024).

Έκπληκτοι οι επιβάτες του πλοίου Super Express αντίκρισαν έναν ναυαγό σε κόκκινη σωστική λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής στην περιοχή ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο.

Ο άνδρας που βρέθηκε στη θάλασσα επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Ο καπετάνιος του πλοίου μαζί με το πλήρωμα έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς και μάλιστα σε στιγμή που έπνεαν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφόρ και κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό. Αμέσως μετά τη διάσωση το Super Express κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκε ο ναυαγός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.


O ναυαγός φέρεται να είναι Σέρβος υπήκοος, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Το πλοίο Super Express συνέχισε την πορεία του για Ραφήνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *