Το κύκλωμα εκβιασμού των δημοτικών υπαλλήλων είχε ετήσιο «τζίρο» 700 χιλιάδες ευρώ – Διάλογοι που καίνε


Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες μεταξύ των 14ων μελών του κυκλώματος που εκβίαζαν και παρείχαν προστασία σε καταστηματάρχες, κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Αθήνας. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ιδιώτες και 9 υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας που τέθηκαν σε αργία, ενώ ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ.


Οι χρηματικές συναλλαγές των μελών της οργάνωσης, όπως αναφέρει το ertnews, αποτυπώνονται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα των αδιάφθορων της ελληνικής αστυνομίας. Μάλιστα σε μια φωτογραφία, υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας συναντάται με έναν από τους δύο αρχηγούς, ενώ η χάρτινη σακούλα που φαίνεται στην καρέκλα εκτιμάται πως μέσα έχει χρήματα.

Οι διάλογοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχαν μία 43χρονη και ένας 64χρονος, είναι αποκαλυπτικοί. Σε έναν από αυτούς τους διαλόγους μεταξύ των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων η 43χρονη ενημερώνεται ότι είναι σε εξέλιξη έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επικοινωνεί με συνεργό της.

Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι και το μήνυμα που εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης από άτομο που φέρεται να έχει δώσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και τελικά του βεβαιώθηκε πρόστιμο.

Συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση καθώς φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις. Μάλιστα ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.


Όπως αποκαλύφθηκε συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης, παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες, και στην συνεχεία με εντολή των αρχηγικών μελών, τα διαμοίραζε στους υπόλοιπους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *