Τεράστια μάχη της Πυροσβεστικής με τις φωτιές σε όλη τη χώρα – Εκκενώνονται χωριά σε Ηλεία, Αργολίδα, Αχαΐα – Συνεχή μηνύματα του 112 – Οι τελευταίες εξελίξεις

Τεράστια είναι η μάχη που δίνει η πυροσβεστκή σε διάφορα σημεία της χώρας, με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει.


Από το πρωί έχουν ξεσπάσει 45 πυρκαγιές, οι πιο δύσκολες εκ των οποίων αυτή τη στιγμή είναι στην Αργολίδα και στην Αχαΐα. Στη Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του. Είχε πάει να βοηθήσει τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή και πέθανε από αναρρόφηση τροφής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο Κρανίδι Αργολίδας, στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Λόγω των πυρκαγιών έχει κλείσει η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών.

Σε εξέλιξη είναι και φωτιές σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κεφαλονιάς.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυρότατοι ανά την επικράτεια, ενώ επικρατούν υψηλότατες θερμοκρασίες.


Σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες προστέθηκε η βλάβη στο 112, το οποίο έπεσε επί δίωρο, ωστόσο λίγο μετά τις 18:30 επανήλθε.


Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας

Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας . Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Εκκενώνονται οι οικισμοί Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη και Καλό παιδί Ηλείας

Εκκενώνονται οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Ηλεία: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Αμαλιάδα, μέσω Σιμόπουλου

Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ.


Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας Ηλείας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκαφιδιά Ηλείας και ‘Αγιος Ηλίας Ηλείας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά και ‘Αγιος Ηλίας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών Πετραίικα Αχαΐας, Απιδούλα Ηλείας και Μαζαράκι Αχαΐας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πετραίικα Αχαΐας, Απιδούλα Ηλείας και Μαζαράκι Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Aν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραίικα Απιδούλα και Μαζαράκι απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Κρανίδι, Αχαΐα, Ηλεία και Μεγαλόπολη

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Κρανίδι, όπου επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 21 οχήματα και 6 ελικόπτερα.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα άλλα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα,

Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 38 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Ηλεία επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο, 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Πατρών – Πύργου

Αποκαταστάθηκε στις 19:30 η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Σε κέντρα φιλοξενίας οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *