Είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Μίμη Πλέσσα – Ράγισε καρδιές η σύζυγός του: «Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκα τη ζωή μου μαζί σου»


Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, επώνυμοι, αλλά και απλός λόσμος αποχαιρέτησαν σήμερα Τετάρτη (09.10.24) στο Α’ Νεκροταφείο τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 100 του χρόνια.


Υπό τους ήχους των πολυαγαπημένων τραγουδιών «Άγαλμα», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και με παρατεταμένα χειροκροτήματα το πλήθος τον αποχαιρέτισε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Στις αποχαιρετιστήριες ομιλίες τους φίλοι και συνεργάτες που τον συνόδευσαν στο τιτάνιο έργο του, τόνισαν τη σπουδαιότητα του καλλιτέχνη, αλλά και τη ζεστασιά του ανθρώπου Μίμη Πλέσσα, αλλά μίλησαν και για τη σύζυγό του.

«Η Λουκίλα είναι μία πολύ δυνατή γυναίκα. Είναι εδώ δυνατή και αντέχει για τον άνθρωπο που χάθηκε στην αγκαλιά της», τόνισαν.

Σεμνή και ταπεινή στο «αντίο» της η Λουκίλα Καρρέρ ευχαρίστησε το πλήθος αλλά και τον άνθρωπό της για όλη την κοινή πορεία της ζωής τους.


«Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ. Το πολυτιμότερο βραβείο, όπως έλεγε και ο Μίμης, είναι η αγάπη του κόσμου. Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκα τη ζωή μου μαζί σου», δήλωσε η σύζυγος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη της χώρας μας.

«Ήταν μία ζεστή αγκαλιά, μας αγάπησε πάρα πολύ, μας εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του. Για μας ήσουν ένας μεγάλος δάσκαλος, ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος μαζί με τη Λουκίλα, καθόμασταν όλοι μαζί στο πιάνο και τραγουδούσαμε. Εκτός από όλα τα άλλα, ήταν και ένας μεγάλος ζωγράφος. Σε ευχαριστούμε», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ο Μίμης Πλέσσας είναι σαν την Ελλάδα. Ποτέ δεν πεθαίνει. Καλό ταξίδι», είπε την ίδια ώρα ο Πασχάλης.

«Με τον Μίμη ζήσαμε στιγμές καταπληκτικές, αγαπήθηκε πάρα πολύ, από όλο τον κόσμο, υπήρξε ο πιο πολυτραγουδισμένος συνθέτης όλων των εποχών», δήλωσε ο κ. Χατζηνάσιος.

«Εγώ όπως υποσχέθηκα στη Λουκίλα, είναι να συνεχίσω τα τραγούδια σου κι αυτό θα κάνω και σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που στο διάβα της καριέρας μου τραγουδήσαμε και παίξαμε μαζί, θα σ’ αγαπώ για πάντα», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος.

«Θα σε ευγνωμονούμε, σ’ ευχαριστώ για τις αγκαλιές που έκανες στο παιδί μου όταν έφυγε ο Τόλης, σ΄αγαπάμε πολύ», δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.

Στην κηδεία παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Άντζελα Γκερέκου, ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μηταράκης, καθώς και του αθλητισμού, όπως ο Μίμης Δομάζος. Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η Χάρις Αλεξίου, οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, η οικογένεια Κορκολή, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η οικογένεια Βίρβου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η οικογένεια Γ. Καραγιάννη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Κατσαρός, η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Δημήτρης και η Σοφία Εφραίμογλου, η Σοφία Βόσσου, η δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, η οικογένεια Γιάννη Πουλόπουλου και άλλοι.

Λαϊκό προσκύνημα

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών εκτέθηκε το πρωί η σορός του Μίμη Πλέσσα.

Από τις 10 το πρωί σήμερα φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι που αγάπησαν τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, είχαν την ευκαιρία να του πουν το τελευταίο αντίο.

Από νωρίς το πρωί στον χώρο βρέθηκαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να συντονίζουν τα αυτοκίνητα που θα έρχονται, αλλά και να παρέμβουν εάν χρειαστεί ανάγκη.

O Μίμης (Δημήτριος) Πλέσσας, συνθέτης, μουσικός και βιρτουόζος πιανίστας, είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε τρεις ημέρες θα συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής.

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *