Σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Atena”: Απανωτά μηνύματα του 112 σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας


Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αtena η οποία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» την χώρα, πρώτα από την Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.


Σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Μεγαλόπολη και Βόλο έχει ηχήσει ήδη η ειδοποίηση του 112, η οποία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από το απόγευμα ως και αύριο το μεσημέρι.

Βροχή στην Ηγουμενίτσα

Meteo: Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 3

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09/09 έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/09.


Κύρια αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η μεταβολή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη καθώς και η θέση του αεροχειμάρρου (πορτοκαλί αποχρώσεις στην Εικόνα 1) πάνω από τη Μεσόγειο η οποία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ενός βαρομετρικού χαμηλού πάνω από την περιοχή της Ιταλίας (Εικόνα 1).

Υπενθυμίζουμε ότι, ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση κατα βάση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και η κίνηση του καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων. Η ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Ιταλίας προς τα Νότια Βαλκάνια και τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 09/09 θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά της χώρας μας με βροχές και καταιγίδες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *