Πύρινα μέτωπα σε Αττική, Αργολίδα, Βόλβη και Λακωνία: Μάχη με τις φλόγες σε Βαρυμπόμπη, Μενίδι και Αιγάλεω – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ντόμινο πυρκαγιών έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Αττική, Αργολίδα, Βόλβη και Λακωνία, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική.


Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Κλεισούρας στο Μενίδι Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Μενιδίου είχαν τεθεί σε ισχύ εκτροπές της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην περιοχή του Βοτανικού επιπλέον εκτροπή στην Π. Ράλλη και Αγ. Άννης.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα, στην Βαρυμπόμπη Αττικής. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο.


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στο Αιγάλεω, στην οδό Μικέλη. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες και 9 οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς σε κτήριο στην περιοχή του Βοτανικού διενεργούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

  • Νεότητος και Μικέλη
  • Νεότητος και Ορφέως
  • Αγ. Άννης και Ορφέως και
  • Αγ. Άννης και Μικέλη

Φωτιά και στη λίμνη Βόλβη – Μήνυμα από το 112

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 15:00 ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ποταμιά Λακωνίας – Νέο μέτωπο στους Μολάους

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Λακωνίας, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει γίνει αίτημα για συνδρομή εναέριων μέσων.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 15 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Air Tracktor. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μολάων, όπου σπεύδουν επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Καλύτερη η εικόνα στην Αργολίδα

Όσο για την Αργολίδα, καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς και στην περιοχή της Ερμιονίδας. Το μέτωπο που είχε αναζωπυρωθεί κατευθυνόταν προς την Αχλαδίτσα και έκαιγε ότι είχε απομείνει από την χθεσινοβραδινή φωτιά. Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, 2 Canadair και 5 ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Δάρδιζας έλαβαν εκ νέου προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σιγούνι Καλαβρύτων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.40 βόρεια της περιοχής Σιγούνι Καλαβρυτών σε απόσταση από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *