Πάτρα: Μαθήτρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα, λιποθύμησε στην τάξη – Έκλεισε σχολικό συγκρότημα


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μια μαθήτρια που λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, ενώ έπειτα από εξετάσεις που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.


Η μαθήτρια που φοιτά στο σχολικό συγκρότημα, όπου στεγάζονται το 6ο το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, λιποθύμησε χθες, Πέμπτη, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο,  σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *