Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Λύτρα: Πειθαρχική έρευνα για ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν την απελευθέρωση του

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου πραγματοποιήθηκε για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και συγκεκριμένα για την απελευθέρωσή του με περιοριστικούς όρους, παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.


Ειδικότερα, κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Η δημόσια συγγνώμη και οι όροι που του επιβλήθηκαν

Μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση προσέγγισης του θύματος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του.


Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.


Ο κατηγορούμενος δικηγόρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους εκφράζοντας «μεταμέλεια για αυτήν την αδιανόητη πράξη».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας, ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του και «ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου, που την υπεραγαπάω, από τις κόρες μου και από όλους».

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του, καθώς και «τρόπους να θεραπευτώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα αλλά σε ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους.

Η κατάθεση της, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, πλην όμως στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *