Νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:10 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρό της ήταν 17 χλμ. ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9,9 χιλιόμετρα.
Τις τελευταίες ώρες η σεισμική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη.
Ειδικότερα, από τις 12:04 έως τις 13:33 το μεσημέρι της Τετάρτης, έγιναν 10 σεισμοί άνω των 3,4 έως 4,8 Ρίχτερ.
Νωρίτερα, σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη.
Ειδικότερα, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:35. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρό της ήταν 15 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,1 χιλιόμετρα.
Το πρωί της Τετάρτης σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:55, σε απόσταση 234 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 12 χλμ. νότια της Αρκεσίνης Αμοργού.
Ακόμη 3 σεισμικές δονήσεις τη νύχτα στον θαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού
Άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,3, 4 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας -με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 04:21, στις 04:16 και στις 01:50- στον θαλάσσιο χώρο από 18 ως 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Και οι τρεις σεισμοί χαρακτηρίζονται «ασθενείς» από το Ινστιτούτο.
Χθεσινή ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), επισήμανε πως στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης έχουν καταγραφτεί από τον Ιούνιο «πάνω από 2.500» σεισμικές δονήσεις και ακόμη πως «η εικόνα που παρουσιάζει η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλείεται να έχει χαρακτηριστικά προσεισμικής ακολουθίας».
Live η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη: