Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ενώ ο προφυλακισμένος 50χρονος κρεοπώλης επιμένει πως είναι αθώος.
Ο 31χρονος Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός 18 μέρες μετά τη δολοφονία του και νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την εύρεση στο σπίτι του θύματος, ενός μηχανήματος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. «Βρέθηκε ένα μηχάνημα το οποίο είναι εν λειτουργία και αυτό το μηχάνημα είναι όπως στο χρηματιστήριο», λέει, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
«Δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη ασχολία του Μπάμπη είχε σχέση με το έγκλημα. Εδώ φαίνεται ότι χρήμα κρυβόταν από πίσω. Το θέμα είναι ότι αφού κάποιος αφαίρεσε τη ζωή του Μπάμπη, συνέχιζε το κινητό του να είναι σε λειτουργία. Πιστεύω ότι αυτό έγινε επί τούτου. Πλέον οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι τα κινητά τα δείχνουν όλα, οπότε προσπαθούν να παραπλανήσουν τις Αρχές αφήνοντας το κινητό του θύματος ανοιχτό, πηγαίνοντας βόλτα το κινητό του θύματος. Φαινόταν ότι λειτουργούσε ενώ, από ό,τι φαίνεται, ο δολοφόνος είχε σκοτώσει ήδη τον Μπάμπη».
Όπως λέει ο ίδιος: «βρέθηκε ένα φυσίγγιο. Το φυσίγγιο αυτό είναι αυτό προφανώς που πυροβολήθηκε από κάποιο όπλο και σκότωσε τον Μπάμπη. Η αστυνομία κατάσχεσε τα δύο όπλα του κρεοπώλη, δύο καραμπίνες, για να δούμε αν μία από αυτές έριξε αυτό το φυσίγγι. Από τα ίδια φυσίγγια, ίδιος τύπος, βρέθηκαν στην τσέπη του θύματος, που σημαίνει ότι ο Μπάμπης όταν έφυγε από το σπίτι, πήρε μαζί του τέτοια φυσίγγια τα οποία είναι για να σκοτώνεις μεγάλα θηράματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσεις. Ή θα σε αφήσει ανάπηρο αν σε χτυπήσει σε πόδι χέρι. Είναι μεγάλο τα τραυματικό σοκ».
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «τώρα ερευνάται αν το φυσίγγι αυτό που ρίχτηκε εκεί, που προφανώς είναι αυτό που σκότωσε τον Μπάμπη, αν έχει ριχτεί από τις καραμπίνες του κρεοπώλη. Αν έχει ριχτεί από μια από αυτές τις καραμπίνες, είναι ένα ισχυρό αποδειχτικό μέσο. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον, δεν πρέπει να έχει ριχτεί. Πρέπει να έχει ριχτεί από την καραμπίνα του παιδιού. Η αστυνομία έχει πάρει υλικό από τα νύχια της σορού και εξετάζει το DNA, αν υπάρχει το DNA του κρεοπώλη, γιατί ενδέχεται να υπήρξε μικρή μάχη μέχρι να του πάρει την καραμπίνα».
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο πυροβολήθηκε ο 31χρονος: «Προφανώς το κυνήγησε το παιδί γι’ αυτό βρέθηκε και σε αυτήν τη θέση, είναι χτυπημένος στην αριστερή ωμοπλάτη, μπροστά αριστερά, από πάνω προς τα κάτω. Οι περισσότερες βολίδες βρέθηκαν μέσα στον κορμό που σημαίνει ότι η θέση από την οποία πυροβολήθηκε ο Μπάμπης ήταν πιο ψηλά από εκεί που βρισκόταν».
Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι ο τρόπος που πυροβολήθηκε ο 31χορνος όπως λέει και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Η υψομετρική αυτή διαφορά έχει σημασία. Έχει σημασία όμως να γίνει μια αντιπαραβολή με την σκηνή του θανάτου για να δούμε πού μπορεί να ήταν ο δράστης και πού το θύμα, αν υπήρχε όντως μια ανωμαλία στο έδαφος και δικαιολογεί αυτήν τη φορά των βλημάτων, διαφορετικά το θύμα θα πρέπει όντως να ήταν σκυμμένο και είτε κρυβόταν είτε ήθελε να αποφύγει κάτι.
Σε κάθε περίπτωση εμείς εξετάζουμε και τη φορά των βλημάτων αλλά και τη συγκέντρωση, έτσι ώστε να καταλάβουμε από ποια απόσταση ακριβώς έχει γίνει πυροβολισμός, με αποτέλεσμα να μπορούμε να αντιληφθούμε ποιες ήταν οι συνθήκες του θανάτου».
Μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εξήγησε ο δημοσιογράφος τεχνολογίας, Νίκος Βασιλάκος. «17.000 ευρώ μπορεί να είναι το κόστος ενός μηχανήματος το οποίο το παίρνεις από το εξωτερικό ή από μαγαζί στην Ελλάδα, το συνδέεις στο ρεύμα και σε μία εφαρμογή στο κινητό. Το παρακολουθείς συνέχεια για να κάνεις με αυτό εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.
Αν έχεις κρυπτονόμισμα, μπορείς να το κάνεις ευρώ και να πληρώσεις. Η εξόρυξη δε φαίνεται πουθενά. (…) Όσα περισσότερα μηχανήματα συνδέω μαζί, όσο πιο ακριβά είναι τα μηχανήματα, τόσο μεγαλύτερη παραγωγή κρυπτονομισμάτων κάνω. Η παραγωγή γίνεται με την υπολογιστική ισχύ που υπάρχει στο ακριβό μηχάνημα γιατί αυτό εκτελεί έναν πολύπλοκο αλγόριθμο. Ο πολύπλοκος αλγόριθμος που εκτελείται, γεννάει κρυπτονομίσματα. Η αστυνομία βρίσκει αυτά τα μηχανήματα από την κατανάλωση του ρεύματος γιατί είναι υπέρογκη. Μέσα στο 6μηνο το μηχάνημα λιώνει από την ισχύ και πρέπει να πάρεις καινούργιο».
Όπως λέει ο ίδιος: «Αυτά τα μηχανήματα έρχονται σωρηδόν, μιλάμε για παραγγελίες που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ την ημέρα τα οποία καταφθάνουν στη χώρα. Διαλέγουν κρυπτονομίσματα τα οποία μπορούν να φέρουν καλύτερο κέρδος και εν μία νυκτί αυτά εξαφανίζονται. Υπάρχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στα κρυπτονομίσματα, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σαν ασανσέρ και δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις».