Μεγαλόπολη: Μεγάλη φωτιά κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ – Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώνονται χωριά (video)

Φωτιά ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα και 30 πυροσβέστες, καθώς επίσης δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονται στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας να απομακρυνθούν προς Βελγοστή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Χωρέμη, η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό και υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.


Λίγο μετά τις 12.30 εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα ώστε να απομακρυνθούν προς Μεγαλόπολη.


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως 8 μποφόρ, γεγονός που καθιστά την κατάσβεση δύσκολη και ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Η ανησυχία της πυροσβεστικής είναι ότι κατευθύνεται σε δασώδη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει, λόγω των ισχυρών ανέμων, του ξηρού κλίματος και των υψηλών θερμοκρασιών, πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *