Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Εύβοια – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν


Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες στην, καθώς η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.


Τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής με μάνικες στα χέρια, όπως αναφέρει το evima.gr ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες φλόγες, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, καθώς η πυρκαγιά ακόμη μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Μάλιστα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσιμης κατάστασης, στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Στις επιχειρήσεις δεν βοηθούν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ριπές ακόμη και 7 μποφόρ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Με το πρώτο σκοτάδι σταμάτησαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων στο σημείο, όμως, αυξήθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, καθώς πλέον επιχειρούν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, ενώ στην περιοχή έχει καταπλεύσει προληπτικά και πυροσβεστικό πλοιάριο.


Τα μποφόρ καθοδηγούν τις φλόγες στην Εύβοια

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πετριές και Κριεζά του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια και στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Σημειώνεται ότι από το 112 έχουν εκδοθεί 4 μηνύματα προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, στις 15:28 εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας, ενώ στις 15:46, για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος και από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. Στις 15:53 εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους ενώ στις 17.06 εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βέλος.

Τραυματισμός πυροσβέστη

Κατά τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τελικά, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία καθώς πρόκειται για ελαφρύ τραυματισμό στα δάχτυλα.

Νωρίτερα, ζημιές υπέστη και μια φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά του να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *