Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώθηκαν Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη -Ένας νεκρός από ανακοπή

Ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα Σε εξέλιξη είναι η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στον Διόνυσο. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια και εκτείνεται σε εκάστη 1,5 χλμ. Αυτή την ώρα επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.


Παράλληλα, πριν τις 17.30 εστάλησαν μηνύματα από το 112στους κατοίκους που βρίσκονταν στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονταν στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Παράλληλα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, που τους καλεί να είναι σε ετοιμότητα.

Λίγο μετά ήχησε κι άλλο μήνυμα 112, που ζητούσε από τους κατοίκους αν βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία Σταμάτας.

Μήνυμα του 112 ήχησε στη συνέχεια και προς τους κατοίκους της Ροδόπολης να μετακινηθούν προς Δροσιά μέσω της Λεωφόρου Σταμάτας.


Στη συνέχεια λόγω του καπνού από τη φωτιά στην Σταμάτα που κάλυψε μεγάλες περιοχές οι κάτοικοι του Διονύσου δέχτηκαν μήνυμμα του 112 να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα.


Για την κατάσβεση της φωτιά στην Σταμάτα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:


-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *