Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Πύργου – Οργισμένοι συγγενείς της 11χρονης όρμηξαν στο περιπολικό που μετέφερε τον 37χρονο

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τα δικαστήρια Πύργου, κατά τη μεταφορά του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης.


Εκείνη την ώρα στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πύργου οδηγούνταν ο 37χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε ότι σκότωσε την 11χρονη, που βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, έξω από το δικαστήριο οργισμένοι συγγενείς του θύματος όρμησαν στο περιπολικό που βρισκόταν μέσα ο 37χρονος για να τον λιντσάρουν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε καταδικαστεί το 2017 για βιασμό 14χρονης και το 2020 είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά παρέμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».


Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα πάνα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *